Varför Spanien?

Svenskarnas intresse för Spanien som resmål har vuxit snabbt under de senaste åren. Faktum är att antalet svenska semesterfirare som besöker Spanien varje år har mer än fördubblats sedan 2010.

Det finns många anledningar till att Sveriges kärleksaffär med Spanien fortsätter att växa. Landet har något att erbjuda alla, oavsett om du är ute efter en solig strandsemester, en kulturell storstadssemester eller ett aktivt äventyr. Och med så många direktflyg från Sverige till spanska flygplatser är det enkelt och smidigt att ta sig dit.

Många svenskar väljer att flytta till Spanien under vinterhalvåret. En del väljer att flytta för gott. Om du funderar på att flytta till Spanien och söker information och har frågor kring det praktiska kan du läsa mer om detta på spanien.st

Därför är Spanien ett populärt resmål för svenska resenärer:

Vädret: Spanien är välsignat med vackert väder, särskilt i de södra regionerna som Andalusien och Kanarieöarna. Om du vill slippa de kalla och blöta svenska vintrarna är en resa till Spanien den perfekta lösningen.

Maten: Det spanska köket är världsberömt och det finns gott om möjligheter att njuta av det på Sveriges favoritresmål. Från traditionella tapas och paella till färska skaldjur och läckra desserter finns det något för alla att njuta av.

Stränderna: Med över 8 000 kilometer kustlinje har Spanien ingen brist på fantastiska stränder. Och med så många soliga dagar under hela året kan du garanterat hitta en plats att koppla av i solen, oavsett om du befinner dig i Barcelona, Costa del Sol eller något av de andra populära kustområdena.

Kulturen: Spanien är ett land med en rik historia och kultur. Från konsten och arkitekturen i Madrid och Barcelona till den det finns mycket att se och göra, med fantastiska moriska byggnader i Granada och Sevilla.

Utomhusaktiviteter: Spanien är också ett utmärkt resmål för friluftsälskare. Från vandring och cykling i de fantastiska Pyrenéerna till vindsurfing och kitesurfing vid kusten, det finns många sätt att vara aktiv.

Så om du letar efter ett bra ställe att semestra på, varför inte överväga Spanien? Med så mycket att erbjuda är det inte konstigt att det är ett så populärt resmål för svenska resenärer.

Vad väljer svenskar att arbeta med i Spanien?

Det finns ett brett utbud av arbeten som svenskar väljer att utföra i Spanien. En del arbetar inom turistbranschen, medan andra driver egna företag eller arbetar som mäklare. Många svenskar väljer också att arbeta inom tjänstesektorn, eftersom detta kan vara ett bra sätt att uppleva den spanska kulturen och träffa nya människor. Oavsett vilken typ av arbete du letar efter är chansen stor att du kan hitta det i Spanien.